Barion Pixel
Egyéb

Vedd le őket a keresztről!

Áldozatok. Ártatlanok. Gyermekek.

A különböző öltözetben (katonai, papi, egyenruhában, gyorséttermi vagy éppen turista öltözetben) megjelenő, kereszt formában pózoló felnőttek, és a rájuk Krisztusként felfeszített gyermeket ábrázoló fotósorozat körbejárta a világot, hónapok óta fel-felbukkan az interneten. A sorozat maga és a képleírás is egyoldalúan általánosít, de valahol mégis a drámai valóságot mutatja be.

„Az első kép a katolikus egyházban fel-felbukkanó pedofília áldozataira hívja fel a figyelmet. A második fotó a thaiföldi gyermekprostitúció kiszolgáltatottjait, a harmadik pedig a szír háború áldozatait mutatja be. A negyedik fénykép az illegális szervkereskedelem mélyszegénységben élő kis áldozatait ábrázolja, az ötödik a szabad fegyverviselés miatt elhunyt gyermekekre hívja fel a figyelmet, az utolsó fotó pedig a gyorséttermek áldozatait szimbolizálja. A kubai művész, Erika Ravelo provokatív fotókkal hívja fel a figyelmet az ártatlan kiskorúak ellen elkövetett jogellenes tettekre, melyet főleg Brazília, Szíria, Thaiföld, az Egyesült Államok és Japán követ el.”

A fotós képaláírásához még hozzátennénk, – hogy ne legyünk annyira egyoldalúak – hogy nem csak az egyházban vagy egy ázsiai országban, de a családban is elítélendő a szexuális abúzus. Hogy nem csak a gyermek szerveit nem jogszerű áruba bocsátani, hanem a lelkét sem, és nem csak az amerikai gyorséttermek hulladékai betegítik meg a következő generációt, hanem a mozgás nélküli, cukrot zabáló, táblagépekkel leszedált életforma is.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.