Barion Pixel

Mi történik, miután nevelőszülőnek jelentkezel

Te is gondolkozol azon, hogy nevelőszülő legyél, de nem tudod, hogyan indulj el, és a jelentkezés után mi következik, és milyen folyamaton kell végig menned ahhoz, hogy végül egy vagy több gyerkőc nevelőszülője légy. Most röviden pontokba szedtük a folyamatot.

Nézzük végig azt a folyamatot, ami azután következik, hogy jelentkezel nevelőszülőnek.

  • A leendő tanácsadód felveszi veled a kapcsolatot, és elkészül a környezettanulmány

Veled előre egyeztetve, személyesen felkeres az otthonodban és lehetőséget biztosít számodra, hogy minden kérdést feltegyél, ami már eddig megfogalmazódott benned. Illetve tájékoztat a folyamat részleteiről, valamint végigjárja az ingatlanodat, hogy megfelel-e a törvényi előírásoknak.

 

  • Orvosi vizsgálat

Ezt követően fel kell keresned a háziorvosodat, aki nyilatkozik az egészségügyi állapotodról.

 

  • Pszichológiai vizsgálat

Részt kell venned neked is és a házastársadnak is egy pszichológiai vizsgálaton, ami egy beszélgetésből, illetve tesztek kitöltéséből fog állni.

 

  • Kormányhivatali környezettanulmány

Miután a fentebb említett vizsgálatokon megfeleltél, a hálózat, amihez jelentkeztél, elindítja a hivatalos működési engedélyezés eljárását. Ezt követően az illetékes hivataltól felkeresnek téged, és ők is elkészítenek egy környezettanulmányt. Egy előre összeállított kérdéssort beszélnek veled végig, majd ők is körülnéznek az ingatlanban – már nem biztos, hogy annyira alaposan, hiszen a hálózattól már kaptak egy képanyagot.

 

  • Ha mindenki mindent rendben talált, akkor hamarosan várhatod a működési engedélyt, és elindulhatsz életed legizgalmasabb kalandjában.

 

Ezután már csak a tanfolyam következik, amit el kell végezned, hogy a sikeres vizsga után már érkezhessenek is a gyermekek az otthonodba.

 

Várunk a csapatban.

 

Jelentkezz az info@benedetto.hu email címe!