Barion Pixel

Filmajánló – anyákról, akik elengedték gyermeküket

Vannak olyan filmeket egyszer mindenkinek látni kell. Ma olyan filmekről hoztunk nektek ajánlót, amiben egy – egy édesanya arra kényszerből, hogy rábízza gyermekét egy másik asszonyra, vagy azért mert neki lejárt a földi ideje, vagy mert a gyerek érdekében meghozza ezt a végzetes, és fájó döntést, csak hogy a gyermekének jobb legyen.

Édesek és mostohák (1998)

Nem egy könnyed film, de sokak számára még is örök kedvenc, amit nem tudunk megunni. Ez a film azok közé tartozik, amin garantáltan sírni fogsz, úgyhogy előre készíts magad mellé papírzsepit, mert ezt kizárt, hogy sírás nélkül végig nézed!

Ez a film tökéletes példája a feltétel nélküli anyai szeretetnek, és a szemünk előtt játszódik le az elengedés. Megismerünk egy minta anyát, aki pontosan mindent a kezében tart, aki a tökéletes anya, amíg ki nem derül, hogy nem tud mindent a kezében tartani. Jackie diagnózisa megváltoztathatatlan: halálos beteg. A volt férj, vagyis az apa új párja pedig mindennek nevezhető, csak éppen megfontolt, megbízható anyapótléknak nem, azonban nincs választása, át kell venni az édesanya helyét a gyerekek életében. Szeretem ebben a filmben azt a fordulatot, hogyan változik meg Jackie hozzáállása az új élettárshoz, amikor megtudja, hogy nincsen sok ideje hátra és bármit is gondol Elizabeth-ről, rá kell bíznia a gyerekeit, és segítenie kell neki, hogy felnőhessen a feladathoz. A rivalizálás helyét átveszi az egymásra utaltság.

Élj és boldogulj! (2006)

Ez egyáltalán nem nevezhető könnyed filmnek. Az afrikai menekült táborból indul a cselekmény, ahonnan egy anya elküldi a fiát egy másik nővel, akinek van lehetősége elhagyni a tábort és Izráelbe utazni a Mózes mentőakciónak köszönhetően. Élj és boldogulj, ennyit mond a fiának búcsúzóul, és nem enged a gyerek könyörgésének. Az anyja tudja, azzal teszi érte a legtöbbet, ha elküldi, mert esélyt kap egy jobb életre. Erről az életről szól a film. Veszteségeken keresztül vezet a kisfiút útja egy Izráelben élő családhoz, akik örökbe fogadják, de megérteni sosem sikerül nekik teljesen, mert a titok, ami a kisfiú magával hozott elválasztja azoktól, akik szeretni próbálják őt! A film csodálatosan bemutatja egy gyermek ragaszkodását az édesanyjához, mert ő valójában egész életében nem vágyik semmi másra, csak hogy még egyszer láthassa őt! Mert az összetartozás az örök érvényű anya és gyermeke között, és történjen bármi, egy gyermek mindig ragaszkodik és kötődik az édesanyjához! Megható film a szeretetről és a ragaszkodásról!