Barion Pixel
Egyéb

5 elengedhetetlen szempont a gyerekülés választáshoz

Nevelőszülőként elengedhetetlen, hogy a nálunk nevelkedő gyermekek biztonságáról gondoskodjunk utazás közben is, ehhez pedig elengedhetetlen a megfelelő, és biztonságos gyerekülés. Komoly dilemmát tud okozni, hogy milyen autóülést válasszunk és egyáltalán, hogyan álljak neki a keresésének?

Ma arról hoztunk nektek cikket, hogy miket kellett figyelembe venni, és hogyan találhatjátok meg azt az ülést, ami ár/érték és biztonság szempontjából a legoptimálisabb.

  1. Mikor kell cserélni ülést?

Akkor kell gyerekülés cserén gondolkodni, amikor a gyermek feje túllóg a fejtámlán.

  1. Mit kell mindenképpen figyelembe venni?

Hány kiló a gyerek. Ha tudod, vagy gyorsan megmérted és megvan ez az adat. Mérettáblázatban néz utána, hogy ehhez a súlyhoz melyik kategóriát ajánlják a gyártók:

  • (0-10 kg) és 0+ csoport (0-13 kg) ez a mindenki által jól ismert babahordozó. Ezt minden esetben háttal kötjük be. Cseréjének ideje akkor érkezik el, ha a baba feje túllóg a fejtámlán.
  • I csoport (9-18kg): Talán a legtöbb változat ebben a kategóriában található.
  1. Rögzítése történhet: az autó biztonsági övével, vagy a gépkocsiba szerelt Isofix-szel. Ülésvásárlás előtt jó, ha tudjuk, van-e az autónkban Isofix, mert ha nincs, ne azt az ülést válasszuk, ami csak azzal rögzíthető!
  2. Fontos, ezt az ülést is lehessen menetiránnyal háttal bekötni! Gyermekünk ugyanis így van a legnagyobb biztonságban. Amíg kényelmesen elfér a lába, addig utazzon így!
  • II csoport (15-25 kg) és III csoport (22-36 kg):Majdnem minden esetben a gépjármű hárompontos biztonsági övét használjuk a bekötésnél.
  • Ülés magasító:erről tudni kell, hogy nem nyújtanak megfelelő védelmet oldal-ütközés esetén.
  1. Nézzük meg a törésteszteket!(ADAC gyerekülés tesztÖAMTC gyerekülés teszt). Véletlenül se válasszunk olyan ülést, ami nem ment át a törésteszten!
  2. Ne a legújabb modellek közül válasszunk.Egy korábbi évben gyártott modell, ami akkor a legjobban teljesített a teszteken, és mivel már „nem mai darab” így az ára is sokkal kedvezőbb ,mint egy ugyanolyan adottságokkal rendelkező 2023-as gyártmányú ülésé.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.