Barion Pixel
Egyéb

Mi az az egy dolog, amit szeretnél, ha mindenki tudna a nevelőszülőkről?

Nem rég egy kirándulás alkalmával szóba elegyedett velünk egy házaspár, hogy milyen szép gyerekeink vannak, és biztos nem könnyű három fiúval. Majd amikor elmondtuk, hogy a háromból valójában csak kettő a miénk a harmadikat csak kölcsönbe kaptuk, mert nevelőszülők vagyunk, azonnal záporoztak a házaspár kérdései a nevelőszülőséggel kapcsolatban. Ilyenkor mindig rájövök, hogy az átlagember mennyire keveset tud,és ért a nevelőszülőséggel kapcsolatban. Ahogy olvasgatom az angol nyelvű fórumokat, az a tapasztalatom, hogy ez a világ minden táján így van.

A The Forgotten Initiative 2023. augusztusában a közösségi média felületein egy elég érdekes közvélemény kutatást tartott. Nevelőszülőket kérdeztek a következőről: “Mi az az egy dolog, amit szeretnél, ha mindenki tudna a nevelőszülőkről?

És remek válaszokat kaptak!

Ma ebből hoztunk válogatást:

Ha szeretnéd, megtekintheted az eredeti bejegyzést, az Instagramon és a Facebookon, megtalálod.

1. A nevelt gyerekek nem „rossz gyerekek”.

„A nevelőszülőknél lévő gyerekek nem „szemtelen” gyerekek; ők traumatizált gyerekek.” – Natalie L.

„A gyógyulás folyamata soha nem ér véget ezeknél a gyerekeknél. Lehet, hogy a dolgok egy ideig zökkenőmentesen mennek, de ahogy a felnőttek magukkal hordják a saját poggyászukat, úgy az a poggyász is, amit ezek a gyerekek által cipelnek, nehéz és megterhelő tud lenni.” – Jaime M.

„Az idősebb gyerekek helyzete különösen nehéz, és általában nem az ő hibájuk, hogy ilyen helyzetbe kerültek. Nekik nagyon sok támogatásra és szeretetre van szükségük. A traumájuk mélyre hat, és gyakran láthatatlan.” – @portervillenow az Instagramon

 

2. A nevelőszülők által végzett munka nehéz.

„Nehezebb, mint amilyennek látszik, még akkor is, ha olykor kívülről könnyűnek tűnik.” – Estelle B.

„A dolgok nem mindig olyanok, mint amilyennek a felszínen látszanak! Sokkal könnyebbnek vagy éppen sokkal nehezebbnek is megélhetjük őket.” – Dale & Anita B.

Az örökbefogadás nem hoz automatikusan helyre mindent, ami elromlott. A családoknak folyamatos támogatásra van szükségük.” – Eszter B.

 

3. Megéri!

„Áldás volt a vérszerinti gyerekeim számára, és nem teher. Még akkor is, ha nem volt mindig egyszerű.” – Anne M.

„Megéri!” – Sarah A.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.