Barion Pixel
Egyéb

Nevelőszülői hálózatok a nagyvilágban: Kambodzsa

Kambodzsában a nevelőszülői hálózat viszonylag új hivatali gyakorlat a kormányzaton belül. A kései kezdet ellenére a megvalósítás rohamosan fejődik az országban. Az 1990-es években a hivatalos és a nem hivatalos árvaházak száma nagyon magas volt Kambodzsában.

A kormány több kutatást végzett az országban és arra az eredményre jutott, hogy az árvaházak túlterheltek, és alkalmatlanok a védtelen gyermekek ellátására. A kutatás azt is kimutatta, hogy az árvaházakban nevelkedő gyermekek 80%-ának amúgy élnek a szülei. Ugyanebben az időben helyi civil szervezetek nevelőszülői szolgáltatást kezdtek nyújtani az országban.

A következő években a kambodzsai kormány bevezette az árvaházak befogadóképességét meghatározó törvényt, és a gyermekek ellátásának minimális feltételeit is meghatározta. Ezen intézkedések hatására megnövekedtek azon civil szervezetek száma, amelyek nevelőszülői elhelyezést biztosítanak a kiszolgáltatott gyermekeknek. Ezek a lépések teljesen megreformálták az addig működő gyermekvédelmi rendszert az egész országban. Jelenleg a kambodzsai kormány számtalan külföldi szervezettel, az UNICEF-fel és rengeteg helyi civil szervezettel dolgozik együtt azon, hogy a gyermekvédelmi hálózat hatékonyan működjön Kambodzsa-szerte.

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.