Barion Pixel

Örülünk, hogy ránk találtál! Azért hoztuk létre szervezetünket, hogy azoknak a gyerekeknek segíthessünk, akik a legkiszolgáltatottabb helyzetben élnek: család nélkül. Édesanyjuk nem vitte haza őket a kórházból születésük után. Esetleg hazavitte, de nem gondoskodott róluk. Legrosszabb esetben pedig valamelyik családtagja lelkileg, vagy fizikailag súlyosan bántalmazta. Ezek a gyerekek az életük elején rengeteg hiányt, traumát szenvednek el.

A Benedetto Gyermekvédelmi Szolgálat 2015 óta működik, segítségével közel 300 gyermek került nevelőszülőkhöz az elmúlt évek folyamán. 9 tanácsadó kollégánk segíti a nevelőszülők munkáját az ország több településén. Működési engedélyünk országos, és nevelőszülőink dolgoznak már Pest, Fejér, Komárom-Esztergom, Veszprém, Somogy, Győr-Moson-Sopron, Bács-Kiskun és Baranya, valmint Heves, Nógrád és Jász-Nagykun-Szolnok és még Szabolcs és Vas megyében.

Ismerkedj meg hálózatunkkal!

Én egy szövegblokk vagyok. Kattints a szerkesztés gombra a szöveg megváltoztatásához. Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.

Nevelőszülő kalkulátor

Egy gyorsteszt, alkalmas vagy-e nevelőszülőnek?

Még mindig közel 7500 gyermek él szociális intézményekben, azaz nem családban.

A gyermekvédelmi szakellátásban élő gyermekek többsége nevelőszülőknél nevelkedik, kisebb részük gyermekotthonokban.

Csak 6000 nevelőszülő gondoskodik ma Magyarországon arról a 15 500 gyermekről, akiket nem lehet örökbe fogadni.

Ebből 11 000 fő 12 év alatti gyermek.

Közülük mintegy 23 000 gyermek él gyermekvédelmi szakellátásban, azaz családján kívül nevelkedik.