Barion Pixel

A nevelőszülővé válás a következő alkalmassági feltételekhez kötött:

  • magyar állampolgárság
  • betöltött 24. életév
  • büntetlen előélet (erkölcsi bizonyítvány szükséges)
  • iskolai végzettség (minimum 8 általános bizonyítvány bemutatása szükséges)
  • pszichológiai alkalmasság (interjú és pszichológiai tesztek kitöltése)
  • lakáskörülmények alkalmassága (gyerekenként legalább minimum 6 négyzetméteres, különnyíló, jól szellőztethető szoba szükséges, testvérek esetében különböző neműek lehetnek egy szobában, nem testvérek esetén kizárólag egynemű gyermekek helyezhetőek egy szobába)
  • egészségügyi alkalmasság (háziorvosi alkalmassági vélemény szükséges – formanyomtatványt mi küldünk)
  • nevelőszülői végzettség hiánya/megléte (van lehetőség nálunk elvégezni a tanfolyamot, amennyiben ez még nincs meg)
  • háztartásban élő saját gyermekek száma (legfeljebb öt, a sajátjaival együtt legfeljebb hat gyereket nevelhet, de kevesebb gyereket is lehet vállalni)
  • környezet támogatása a nevelőszülővé válásban (élettárs/házastárs hozzájárulása szükséges – formanyomtatványt mi küldünk)

A végzettség 500 órás OKJ-s tanfolyamot jelent, melyet a jelentkezőnek van lehetősége a Benedetto és egy külső oktatásszervező cég együttműködése által közösen szervezett keretek között elvégezni. A tanfolyami jelentkezésre az alkalmassági feltételek alapos megvizsgálása után kerül sor.

A jelentkezés és a(z első) kihelyezés közti időszakban sor kerül a tanfolyam elkezdésére illetve a működési engedélyeztetésre. Ez néhány hónapot igénybe vevő folyamat. Gyermeket a nevelőszülő akkor fogadhat, ha a kormányhivatal megadja az adott ingatlanra a működési engedélyt. A kiajánlás, kihelyezés gyorsasága a működési engedély megszerzését követően változó lehet, attól is függően hogy a nevelőszülőnek milyen elképzelései vannak a leendő nevelt gyermekkel kapcsolatban, életkor, nem, gyermekek számát illetően. Általánosan elmondható, hogy a jelentkezéstől számított fél éven belül érkezhet a nevelőszülőhöz gyermek.

Az első lépést a kedves Érdeklődő megtette azzal, hogy ezt elolvasta. J Amennyiben felkeltette az érdeklődését, esetleg régebb óta foglalkoztatja már a gondolat, hogy nevelőszülővé váljon, úgy örömmel állunk rendelkezésre egy telefonos beszélgetés alkalmával. A honlapunkon keresztül tud jelentkezni hozzánk (https://benedetto.hu/neveloszulo-leszek/), így bekerülhet a rendszerünkbe, kollégánk pedig fel fogja venni Önnel a kapcsolatot. Amennyiben inkább írásban tenné fel a felmerülő kérdéseit, úgy írjon nekünk az info@benedetto.hu e-mail címre.