Barion Pixel

Csekklista, ha kirándulni indulsz a gyerekeiddel

Meglepően enyhe idő van annak ellenére, hogy a téli szünet végéhez közelítünk. Így január ide vagy oda, egyszerűen jó kint lenni a kora tavaszi időjárásban a szabadban.

Ma egy csekklistát hoztunk nektek, ha ti is egy hosszabb túrára indulnátok a hétvégén mi az ami biztos, hogy ne maradjon otthon.

Íme a lista:

 1. Túra ruha, ami kényelmes, nem túl kényes, és nem baj, ha piszkos lesz
 2. Kényelmes, túrázáshoz alkalmas cipő
 3. Hátizsák, természetesen a gyerkőcnek is, különben hiszti lesz már az indulásnál, hogy: „Én is akarok hátizsákot!” Előzd meg, és szerezz be egyet neki is!
 4. Sapka, sál, kesztyű
 5. Kulacsvízzel, és/vagy termosz teával, ha babával indultok neki cumisüvegbe víz (tápszer és termoszba meleg víz, hogy útközben is meg tudd etetni)
 6. Szendvicsek
 7. Csoki-nasi, így ha szembe jönne egy édességárus, nem kell felvásárolnod az egész készletet, hogy megússz egy újabb hisztit! Csak előkapod a táskából a legjobb alternatívát!
 8. Telefon(ellenőrizd, hogy fel legyen töltve)
 9. Pénztárca, igazolványokkal
 10. Eü csomag: sebtapasz, sebfertőtlenítő, kisolló, fájdalomcsillapító
 11. Kéztörlő kendő
 12. Papír zsebkendő
 13. Ha van még pelenkása gyerekek között, akkor alátét, pelenka, popsi törlő, popsi krém
 14. Váltó ruha a gyerekeknek.

+1 jó tanács:

Játékok: ha gyalogtúrára indultok, csak azt a játékot engedd, hogy magával cipelje, amit utána hajlandó vagy egész nap Te cipelni, akár a gyerekkel együtt! Sajnos nem egy anyukát látni, aki végül a kismotort, a kedvenc plüsst, az összes táskát és még a gyereket is cipeli. Előre gondold át, akarod-e?

Hasznosnak találtad? Oszd meg barátaiddal!

Fotó: Todd Willett: https://www.pexels.com/hu-hu/foto/szeretet-no-turazas-gyermek-11553746/