Barion Pixel
Egyéb

Bátorító idézetek nevelőszülőknek

A nevelőszülőség nem munka. Hivatás. Olyan hivatás, melyet egyik napról a másikra nem lehet abbahagyni, felszámolni, mert évekig, vagy akár évtizedekig tart. Szinte elkerülhetetlen a lelki megfáradás… Íme egy csokornyi bátorító üzenet, nehezebb napokra, vagy csak egy átlag szerda reggelre.

„Az anyai feladat az, hogy levegyem rólad a felelősséget. Csinálhass hülyeségeket, lehess hibás, okozhass kárt, megoldom. Hiszen te vagy a gyerek. Az én gyerekem maradsz, nekem meg kell védenem téged, minden körülmények között.” (Sándor Erzsi)

„Minden anya szereti a gyerekét. Tudjuk. De az anyai szeretet olyan, mint az időjárás. Mindig ott van, de csak akkor vesszük észre, amikor változik.” (Thornton Niven Wilder)

„A betegápolás nem a férfi dolga, nem az ő területe. A beteg gyerek mindig az anyjáé, hiszen az anyai érzés diktálja így!” (Jane Austen)

„Minden szerepében másképp szeret az ember. Más az anyai, más a baráti szeretet, hogy a szerelemről ne is beszéljünk… Sokféle szeretet van. De csak az tud igazán szeretni, aki már az összes szerepet el tudja játszani!” (Müller Péter)

„Az anyai kötelességek terhét leginkább az könnyíti meg, ha elmondhatjuk valakinek, mennyi fáradsággal, kudarccal és nehézséggel jár csemeténk felnevelése. A szülői érzés gyakran hallgatást parancsol.” (Agatha Christie)

„Az anyaság érzése nem magyarázható, nem is lehet vitába szállni vele. Az anyát éppen az teszi fenségessé, hogy bizonyos fokig valami állati is van benne. Az anyai ösztön istenien állati. Az anya már nem asszony, hanem nőstény.” (Victor Hugo)

 

Leave A Comment

Your Comment
All comments are held for moderation.